Tuesday, July 3, 2012

Filmisoovitus: Lase sisse see õige

Homme, kolmapäeval näitab ETV 2, kell 22.00 ühte äärmiselt head filmi, mida julgen soovitada kõigile. Tegemist on Rootsi päritolu filmiga  Lase sisse see õige (orig. Låt den rätte komma in), mis on hiljem saanud ka Ameerika versiooni, kuid minu jaoks on just näitlejad need, kes tollele versioonile nii palju juurde annavad.

Film räägib 12- aastasest poisist Oskarist, kes on tõrjutud omaealiste poolt ning on seetõttu kibestunud ja üksik. Ta kohtab ning armub ühte Eli nimelisse tüdrukusse, kes osutub kõike muud kui tavaliseks tüdrukuks, nimelt on ta tavamõistes vampiir, kes ellujäämiseks peab vältima päikest ning jooma verd. Kui kaugele areneb nende armastus ning, mis selle hind on saab näha juba filmist. 

Tegemist pole pelgalt laste muinasjutuga, mida peategelaste vanusest eeldada võib, vaid looga, kus laskutakse sügavuti inimese loomusesse ning dilemmasse, mis on ühiskonnas juba aastasadu eksisteerinud. Kas armastuses ja sõjas on kõik lubatud?

Mis mind selle filmi juures eriti emotsionaalseks teeb on see, et too peategelane näeb nii tohutult sarnane välja minu enda väikevennaga, mistõttu on seda kohati väga raske vaadata. Sellegi poolest kavatsen ma kindlasti end selleks ajaks teleka ette sättida.

No comments:

Post a Comment