Monday, January 21, 2013

Mai Tai ehk 18 päeva paradiisi - Algus

Juuli kuus mainisin (lugeda saab siit), et broneerisime endale sügiseks puhkusreisi Taisse, nüüdseks on möödas juba sügis, reis ja pea pool talve, kuid kokkuvõtet pole kusagil. Parandan selle vea!

Alguse sai kogu asi juba varakevadel kui tekkis soov enne n-ö paikset elu üks korralik eksootikareis teha. Möödunud aasta Euroopa-Austria autoreis meeldis meile väga, kuid hing ihkas kogeda midagi teistsugust. Alustasime oma mõtetega erinevatest  paradiisisaartest, mis üsnagi ruttu oma hinnaga isu pealt ära ajasid. Lõpuks jõudsime otsusega nii kaugele, et uurime reisibüroodest lähemalt Dominikaani Vabariigi kohta.

Vahepeal jõudis kätte suvi, kui me end lõpuks kokku võtsime ja Estraveli uksest sisse astusime. Vaatasime läbi mõned võimalused ja üsna kiirelt sai selgeks, et DV võib olla küll ahvatlev sihtpunkt, kuid sinna saamine on üks lõputu kombineerimine ja üldsegi pakettreise sinna ei tehta. Siinikohal tasub ära mainida, et meie eesmärk polnud saada võimalikult odavalt ja ise asju ajades, vaid soovisime võimalusel otselendu ja kindlat hotelli hommikusöögiga. Me pole kumbki väga reisinud ja seetõttu ei hakanud riskima asjadega, mille lahendamine võib tekitada ootamatuid kulutusi või stressi. Viimast saime tunda nii mõnelgi korral Austria reisil olles.

Reisibüroos klienditeenindajaga arutades ja oma soovid ritta pannes jõudsime kiirele järeldusele, et meie eelarve juures oleks kõige ideaalsem lahendus Taimaa – Phuket. Samal õhtul kodus valisime välja hotelli ning kõigest 4 päeva hiljem broneerisime juba reisi. Siis tuli kõige raskem osa - 4 kuud ootamist ning läbirääkimised töökohal, et saaks nii pikaks ajaks üldse puhkust.

Suvi ja sügis läksid märkamatult kiirelt ja peagi oligi käes november. Enne reisi sai muidugi varutud üht-teist reisi kraami,  näiteks ostsime oma elu esimese reisikohvri, veekindla mobiili ja rahatasku, (mida meil lõpuks ei läinudki tarvis) hunniku erinevaid ravimeid ning kuna olid suvekaupade soodukad, siis sai soetatud mõlemale ka uued rannaplätud. Meid hoiatati ette, et ei tasu väga riideid kaasa vedada ning endalegi üllatuseks suutsime 18 päeva reisivaru ära mahutada ühte reisikohvrisse, mis kaalus tollis 11,5 kg. Minu käsipagasis olid lisaks kaamerad, tehnika ja dokumendid ning elukaaslase seljakotis sülearvuti ja muu pudipadi koheseks tarbimiseks.

2. november, reede

Minul algas reisi ja puhkuse esimene hommik õige vara, sest kuigi tegemist oli otselennuga Phuketile, siis start oli Soomest Helsinki (Vantaa) lennujaamast, mitte Tallinnast. Elukaaslane on mul juba aastakse Soomes tööl olnud ja seetõttu sobis selline lahendus meile hästi, suurema kohvri võttis ta juba eelneval nädalavahetusel endaga kaasa ning minul jäi üle ainult esimesele laevale hommikul sõita. 2. novembril oli veel osaliselt maad katmas oktoobri lõpul maha sadanud lumi ning termomeeter näitas -4 kraadi. Seljas oli mul õhukene sügismantel, selle all kampsun ja jalas lahtised baleriinad, ühesõnaga terminalis vaadati mind nagu pooletoobist.

Lend väljus 14:50 enne seda sõime bistroos kõhud korralikult täis, sest kuigi lend kestis 11 tundi, valisime variandi, kus sööke sees polnud. 145 € kahele inimesele söökide eest tundus liiga krõbe, siiski saime lennu lõpus ka meie võileibu ja otseselt nälga tundma ei pidanud, sest snäkke sai igal ajal osta.

Istekohtadega meil mõnes mõttes vedas ja mõnes mõttes mitte. Nimelt oli lennuk süsteemiga 2-4-2 ja meile olid kohad lennuki sabas, (mis on hea) kuid keskmises reas ja täpselt keskel, nii et minu kõrval oli üksik inimene ja elukaaslase kõrval oli teine inimene. See oli küll mõistetamatu lahendus ja ma olin ausalt öeldes päris pettunud. Aga seal, kus häda kõige suurem on lahendus  kõige lähemal, nimelt sattus ühele poole meesterahvas, kes kohe lennu alguses teatas, et tal pere istub lennuki keskmises osas ja et pärast õhkutõusu läheb ta nende juurde ning meil on prii päralt kasutada koguni kolm istet. Lükkasime käepidemed üles ja nautisime oma luksuslikku ruumi täies mahus. Kohaliku aja järgi, kell 6 hommikul, koos päikesetõusuga jõudsime Phuketile.

No comments:

Post a Comment