Tuesday, May 10, 2011

Eurokarusell 2011: I poolfinaal

Tunnistan ausalt, et ma pole sel aastal ühtegi Eurolugu kuulanud peale Eesti enda oma, nii et tänane poolfinaal saab väga põnev olema. Alustame siis algusest nagu kombeks on. Täiendan jooksvalt.

1. Poola: Magdalena Tul - Jestem - Mulle ei meeldinud, et oli poola keeles, kuigi ma pooldan väga rahvus keeles laulmist, siis antud loole ta küll midagi juurde ei andnud, pigem hajutas tähelepanu.

2. Norra: Stella Mwangi - Haba Haba - Tundub kummaline, et põhjamaa riik saadab ennast esindama loo, mis on pärit otse Aafrika südamest. Pidin päris mitu korda üle vaatama/küsima, et on see ikka Norra või mis toimub? Kõigele lisaks ei pea laulja eriti viisi või, siis on minu kõrvadel üks elevandidisko üle käinud. Ei jaga vaimustust, mitte üks teps.

3. Albaania: Aurela Gaçe - Feel The Passion - Lauljal olid vinged punased juuksed, aga midagi erilist kõrva ei jäänud.

4. Armeenia: Emmy - Boom Boom - Päris lustakas diskolugu, paneb jala kohe tatsuma, meenutab natukene Kyle Minogue stiili.

5. Türgi: Yüksek Sadakat - Live It Up - Selle aasta esimene rock-lugu, tänu millele eristub kohe teistest, kõigele lisaks on tegemist täiesti arvestatava teostusega aga jõudu jääb just kui väheseks. Tähelepanek: kui laulus on sõna rock'n'roll, siis on automaatselt tegemist rock-muusikaga!

6. Serbia: Nina - Čaroban - Muhe retrolugu ja erinevalt Poola laulust sobib antud loole kohalik keel väga hästi. Laulja on jõuline ning energiast pakatav, mis kandub hästi üle kogu üldmuljele.

7. Venemaa: Alexej Vorobjov - Get You - Lady Gaga hoia alt siit tuleb Russian Baba. Täiesti keskpärane vene-popp-muusika, kõik nende muusikakanalid on sellist stiili paksult täis ja seal paistab see müüvat, aga kas ka eurovisioonil?

8. Sveits: Anna Rossinelli - In Love For A While - Kena neiu on pandud laulu laulma, kokkuvõttes täiesti kuulatav, oma ilusate nüansside ja tšelloga. Paraku talle erilist edu ei ennustata!

9. Gruusia: Eldrine - One More Day - Esimene mõte oli " päris hea!", Türgi rockilugu on selle kõrval täiesti tühine, kindlasti on tegemist ühe selle poolfinaali favoriidiga minu silmis. Hoian pöialt!

10. Soome: Paradise Oskar - Da Da Dam - Sel aastal tegeleb Soome Eurovisioonil maailma päästmisega, selleks on kohale saadetud langevarju riietatud ökopoiss, kes laulab õnnetu loo maailma hädadest. Rohelised hääletavad nagu segased ja tavainimene teeb da da dam ...

11. Malta: Glen Vella - One Life - Strippar-Marco põgenes Maltasse ja tegi euroloo? Tegemist siis ehtsa klubidiskoga, mida igas korralikus öölokaalis joogi alla ja peale lastakse.

12. San Marino: Senit - Stand By - Laulja on igati tasemel aga lugu on roosamanna ja kindlasti mitte see, mis Eurovisioonil läbi lööks.

13. Horvaatia: Daria - Celebrate - Horvaatia on kuskilt transvestiidiklubist laulja endale välja võlunud. Esimene kleidivahetus kukkus ka eriti kobalt välja ja reede kohta kuulsin ma hiljuti palju intrigeerivamat laulu.

14. Island: Sjonni's Friends - Coming Home - Kuus Islandi meest istuvad baaris joovad õlut, söövad lambaliha ja laulavad koju jõudmisest.

15. Ungari: Kati Wolf - What About My Dreams? - Mulle tegelikult üldse ei meeldi, et nii paljud loo on kakskeelsed, võiks siiski ära otsustada kummas laulda, sest selline keeleline kõikumine tekitab oluliselt suuremat segadust kui võõras keeles laulmine. Aga see konkreetne lugu on muidu päris hea, selles on jõudu, energiat ja sära.

16. Portugal: Homens Da Luta - Luta É Alegria - Kreisi Raadio lõunamaises marinaadis, ehk veel narrim, veel hullem ja veel viimasem. Huvitav, kas teistele tundus meie laul ka sama hirmus?

17. Leedu: Evelina Sašenko - C'est Ma Vie - Kunagi oli selliseid laule palju-palju, nüüd aga enam mitte nii väga ja seetõttu tuleb ta ka esile, samas tundub, et hetkel on käsil veidikene teised ajad ja moes teised lood. Eriti arusaamatu tundub Leedu seisukohast prantsuskeelse loo valimine, lauljale võib südamelähedane olla aga rahvuslikus mõttes ei tundu see nii kodune.

18. Azerbatsiaan: Ell/Nikki - Running Scared - Väga sümpaatne lugu, ilusa liugleva meloodia ja seda toetava lavalise tegevusega. Julgelt pakuks üheks favoriidiks.

19. : Loucas Yiorkas feat. Stereo Mike - Watch My Dance - Lohaka räppiga mind ei võlu ja seda lugu ei päästa isegi ilus noormees mitte.

Nüüd lähen ma tekki alla tulemusi ootama ja seega tulevad hilisemad kommentaarid homme.
Seniks panen ma siia kirja 5 finalisti, kes minu arust väärivad edasipääsu (järjekord ei ole pingereas):

1. Gruusia
2. Azerbatsiaan
3. Ungari
4. Armeenia
5. Serbia

Homme siis näeme, kui palju viltu läks, kui neist 3 edasigi saavad on juba suur asi.

No comments:

Post a Comment