Thursday, May 12, 2011

Eurokarusell 2011: II poolfinaal

Tervitust maikuune Eestimaa, sel ajal kui väljas valitseb lämbe suveõhk ja toas on tavapärase 22 asemel 26 kraadi, setin mina, nagu ka suur osa Eesti põlisrahvast end teleka ette. Erinevalt vanemast põlvkonnast, keeran mina aga teleka heli maha ja lülitan sisse Raadio 2 "Rahva oma kaitse" Eurovisiooni erisaate!

Nagu ka teisipäeval, saab täna näha ja kuulda 19 maa laule, sealhulgas ka Eesti oma.

1. Bostnia ja Hertsogovina: Dino Merlin - Love In Rewind - Karneval alustab tänase õhtupooliku, laval toimub ebamäärane liikumine, ebamääraste isikute poolt, pulti on pandud istuma (laulma) hallipäine ja habetunud onukene.

2. Austraia: Nadine Beiler - The Secret Is Love - Paruka ja pikkade jalgadega naine, kes laulab ilusasti aga igavalt, 10 + aastat tagasi olid sellised väga populaarsed ja enamasti ka edukad.

3. Holland: 3JS - Never Alone - Päris hea tümpsuga lugu, üks sellistest mis jala ilusti tatsuma paneb.

4. Belgia: Witloof Bay - With Love Baby - Vat sulle, vedas, et meil Noorkuu edasi ei saanud, sest tuleb välja, et ka Belgial on oma Noorkuu, või siis äkki rumal hoopis, kes teab. Igatahes, kui neil nüüd hästi läheb, siis saab ainult ennast kiruda.

Kivirähk ja Juur tuletasid kõigile kuulajatele meelde paroolid, ehk, et kui nad jutu sees järgmisi sõnu: juut, homo, neeger või Paadam mainivad, siis tuleb võtta!

5. Slovakkia: TWiiNS - I'm Still Alive - Nüüd said lõpuks ilusad naised ka lavale ja oh seda imet, neid on lausa topelt, ei mitte minu nägemise viga, vaid kuskilt on välja kaevatud kaksikud, kes küll näevad välja nagu kuld ja teemand aga laulavad kui kassikuld ja klaas. P.s Kenad kleidid on!

6. Ukraina: Mika Newton - Angels - Kavalpead on taustaks endale liivakunstniku video pannud, selle samuse, kes Youtubes suureks hitiks kujunes. Laulja jääb paraku küll taustale valju aga ega sel lool miskit häda ka otseselt pole. Nagu Kivirähk ütles: "täitsa keedetav peet!"


7. Moldova: Zdob şi Zdub - So Lucky - Teise vooru narrid tulid lavale, kandes peas torusid, mida kunagi muinasjuttudes printsessid kandsid, viimastel küll lehvis otsas veel väike loorike. Igatahes laul on sama mõttetu kui nende outfit.

8. Rootsi: Eric Saade - Popular - Eesti nimega noormees tuleb ja lööb korra majja. Aga kompu on ta küll, nagu väike kirsike tordil, sellise võtaks sülle ja teeks pai kohe. Lugu on täitsa Rootsi disko-pop ja kindlasti on tal asja ka 20 parima hulka.

9. Küpros: Christos Mylordos - Σαν άγγελος σ'αγάπησα ( San ángelos s'agápisa) - Ongi nagu selline pealkiri või? No gravitatsioon neile küll ei mõju, kõigutavad end igas suunas nagu Jackson kunagi, ma nimetaks seda plagiaadiks. Loost ma küll sotti ei saa, nii pudru keel lihtsalt.

10. Bulgaaria: Poli Genova - Na inat - Täis soditud kätega naine laulab, tegelikult pigem karjub meeleheitlikult, see on vist feminiinne rock 'n'roll või midagi sellist.

Täitsa kummaline, pooled laulud on kuulatud ja ühtegi väga säravat esitust pole veel olnud, kuigi räägiti, et teine poolfinaal oluliselt tugevam. Võimalik, et lõpupoole läheb asi paremaks, hetkel võtab ainult kukalt kratsima.

Jee, opossum Heidit näidati, tervitused talle!
11. Makedoonia: Vlatko Ilievski - Rusinka - Kuidagi väga slaavipäraseks kisub see pidu, ei ole üldse minu maitsele. Liiiiiiga punane ...

12. Iisrael: Dana International - Ding Dong - Vana kala tagasi karusellil, aastaid möödas rohkem kui kümme, kui Dana platsi puhtaks tegi. Vähemalt näeb ta nüüd rohkem naine välja kui toona. taust ja lugu on täitsa sarnane tema eelmisele võiduloole. Sel korral sellest ei piisa.

13. Sloveenia: Maja Keuc - No One - Pumbatav kumm! Britni Speers võiks ta lavanimi vabalt olla. Miniseelik toob äkki edasipääsu?

14. Rumeenia: Hotel FM - Change - Taaskord üks igav lugu, täitsa keskpärane, lähme edasi.

15. Eesti: Getter Jaani - Rockefeller Street - Mulle meeldib lugu ja teostus aga ei meeldi see tiineka aura selle krempli juures. Tahaks natukene karismaatilisemat lähenemist, et ei peaks terve aeg hinge kinni hoidma. Aga vaatame nüüd!
Õnneks midagi katastroofilist ei juhtunud ja peale mikrofoni puhkimist oli kõik päris tibens-tobens.

16. Valgevene: Anastassija Vinnikova - I Love Belarus - Keegi lõikas lauljal häälepaelad läbi või kasvasid talle üleöö munad? Päris hirmsalt laulab ju, isegi loo kergelt meelde jääv meloodia ei suuda seda päästa!

17. Läti: Musiqq - Angel In Disguise - Täielik klišee võib selle peale öelda, "Spring your wings and fly", järgmine paluks!

Tore, tore, Blogger jooksis kokku ja ma ei saa hetkel otsereportaaži jätka ning seetõttu kirjutan notepadi ja lisan selle hiljem juurde. On ikka tehnika ebastabiilne.

18. Taani: A Friend In London - New Tomorrow - Veel üks keskpärane lugu, laulja soeng oli muidugi tore.

19. Iirimaa: Jedward - Lipstick - No nii, kauaoodatud kaksikud. Duubel-lahe, energiast voolav ja särtsakas esinemine. Teades neid poisse varasemalt, siis võin julgelt väita, et nad on täpselt sama greisid, kui lavalt paistab.

Ja , et põnevam oleks, siis ka minu 5 soosikut sellest poolfinaalist:

1. Eesti
2. Iirimaa
3. Rootsi
4. Holland
5. Ukraina

No comments:

Post a Comment