Thursday, December 23, 2010

Kuidas tunda ära Keskerakonna palgal kommenteerijat?

Vastus on äärmiselt lihtne, lehe haldaja näeb süsteemi kaudu IP koodi, lihtinimene aga kommenteerija nime ja reaktsioonikiiruse järgi, räägin sellest strateegiast natukene lähemalt.

Ilmub uudis, kus käsitletakse Keskerakonda, mõnda selle tegelast või Edgar Savisaart. Mõned minutid hiljem hakkab kommentaarium elama, enamasti esimesed kaks lehekülge neist on täidetud kiidulauluga Keskerakonna kaitseks, kommenteerijate nimedeks neeme, mari, tiina, jüri, aili, peep jne. Kunagi kui see fenomeen alguse sai, siis kasutati rohkem suuri tähti ning pandi vahest ka n-ö perekonnanime esimene täht, et usaldusväärsem tunduks, stiilis: Mari T., Kaspar M. jne. aga eks see oli aeganõudev ja kvantiteet loeb ju.

Üks näide tänasest uudise kommentaariumist, kus Sotsiaaldemokraadid teatasid koalitsioonist lahkumisest:

Kõige aktiivsemad on nad muidugi erinevate poliitiliste hääletuste/küsitluste all, seal käib massiline ühe ja sama IP aadressilt hääletamine. Just täna oli Õhtulehes uudis selle kohta, kuidas Keskerakonna büroost saadeti partei liikmetele välja e-mail, kus õpetatakse, kuidas kas või sadu kordi hääletades mõjutada Õhtulehe veebikülje gallupit küsimusega "Kas Edgar Savisaar peaks Tallinna linnapea kohalt tagasi astuma?". Aga siiski, kes siis koera saba ikka kergitab, kui mitte koer ise!

No comments:

Post a Comment