Friday, June 11, 2010

Pääsuke me rõdul

Kuna väljas on suviselt valge, siis hoiame telekat vaadates tihti rulood akna ees. Eile õhtul aga hakkas akna taga korralik müdistamine, ignoreerisin seda päris pikalt, kuniks otsustasin järgi vaadata, mis seal toimub.

Minu mitte nii suureks üllatuseks oli meile taaskord linnukene külla tulnud, täiskasvanud räästapääsuke, keda meil siin ümbruses päris palju lendamas näeb. Nimelt on meie maja kõrval savine plats, kust nad pesamaterjali saavad ning majadel rõdud, mille alla hea neid ehitada on.

Kui selle aasta pääsukene oli juba täiskasvanud ja pikast kinniolekust ehmunud, siis eelmisel aastal külastas meid õige pisikene pääsupoeg. Tol korral oli teine end meie pesurestile vihma eest kuivama sättinud, ning istus täiesti rahulikult mitu head tundi silmad kinni. Käisin teda isegi paitamas ja selle peale pilgutas ta vaid silmi, loomulikult ei jätnud ma võimalust kasutamata ja tegin temast mõne pildi. Kahju, et eilne pääsukene endast nii väljas oli, et temast ma ei jõudnudki pilti teha. Haarasin ta kätte ning suure kisa (siutsumise) saatel pääseski ta juba teiste juurde, tegi veel paar tiiru ümber platsi ja kadus majade vahele.

Rohkem infot nende linnukeste kohta leiab SIIT!

No comments:

Post a Comment