Wednesday, September 1, 2010

Kodused kosmoseseiklused: Star Trek

"Space: the final frontier. These are the voyages of the starship Enterprise. Its continuing mission: to explore strange new worlds, to seek out new life and new civilizations, to boldly go where no man has gone before."
Foto: Internet
Just nende sõnadega algab miljoneid vaatajaid ja sealhulgas ka meid paelunud seriaal Star Trek. Kuigi see nimi hõlmab mitmeid teleseriaale läbi aastakümnete ning lisaks veel mitut head filmi, siis meie südame on võitnud just 80ndate Star Trek: The Next Generation.

Eile saime kätte teise hooaja kogumiku, praegu on esimesest hooajast veel vaid vaid mõni osa vaatamata ning siiamaani on jätkunud põnevust kuhjaga. Kokku on The Next Generation`il koguni seitse hooaega, seega on mida oodata, vaadata.

Tegelikult sattusime selle vaimustuse otsa juba eelmisel aastal, tänu viimasele filmile Star Trek (2009), mida kinos vaatamas käisime. Film oli muidugi suurepärane, tänapäeva tehnoloogia lubab oluliselt tõetruumalt kõike kujutada ja sellise fantaasiafilmi puhul on see väga oluline.


Lapsepõlvest mäletan ma kõige esimest, telekast nähtud "Star Trek" (1966), mis oli küllaltki algeline oma mudelite ja stuudioga (eelnevalt olen oma naljarubriiki lisanud ka video ühe kaklusstseeni kohta). Kuid selle seriaali koosseisu kuulus selline tegelane nagu Spock, kes on üks minu lemmikutest terves Star Treki ajaloos.

No comments:

Post a Comment