Monday, July 12, 2010

Elu paradiisis ehk kuumalaine Eestis

Milleks üldse vaeva näha, et aastas korra, suure raha eest, soojale maale sõita? Sel aastal ei saa küll kurta Eesti suve üle, sest seda on rohkem kui küll, nii päikest, kuumust kui ka randu. Näiteks näitab kraadiklaas praegu Tallinnas 34°C, siinkohal ei tasu unustada, et Vahemeremaades ja Eesti kliimas on temperatuur erinevalt tunda, kuna lõuna pool on õhk niiskem.

Eile käisin ma sel aastal esimest korda meres ujumas, patt lausa tunnistada, et hoolimata sellest, et rand asub meie kodust alla kilomeetri kaugusel, pole ma siiamaani sinna jõudnud. Olen väga suur külmavares ja on olnud aastaid kui merre pole jõudnudki, lihtsalt nii külm on vesi, siis on hädast välja aidanud igasugused siseveekogud. Lapsena sai ikka juba esimeste soojade ilmade saabudes ujuma mindud, ei huvitanud siis vee temperatuur ega veekogu kvaliteet, kõik kus vähegi märg, kõlbas. Vahest kui ujuma ei viitsinud minna, aga kuumus vajas jahutamist, siis sai lihtsalt voolikust tuleva külma veega kastetud:
Foto: naabritädi tehtud
Ujumas käisime üldse päevas vähemalt korra, tavaliselt mitu head satsi, vahepeal soojendasime ennast kivide peal ja sõime marju ja siis uuesti vette, kuniks huuled juba lillad ja nahk krimpsus oli.

No comments:

Post a Comment