Friday, August 20, 2010

Kohustuslik filmiarvustus: The Expendables

Eile tuli Eesti kinodesse märulifilmide tippklass ehk "Palgasõdurid", kus koos kõik action-filmide näitlejad läbi aastakümnete. Aukartust äratavasse nimekirja mahuvad näiteks sellised nimed nagu Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Mickey Rourke, Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, Steve Austin, Dolph Lundgren ja Eric Roberts. Ainus, kes selles filmis veel ei osalenud oli Jean-Claude Van Damme ja siinkohal rõhutades sõna veel, sest viimaste kuulujuttude kohaselt hakatakse väntama sellele järge.

Aga filmist endast, tegemist on täies mahus märulifilmiga, mille 103-st minutist 100 on vahetpidamata actionit ja 3 minutit naisi. Süžees on tugevasti tunda Stallone kätt, kes näinud viimast Rambot, need teavad millest ma räägin. Lisaks on omal kohal ajakohased naljad: "Four and a half men", A. Schwarzenegger tahab presidendiks saada jne. nendel hetkedel naeris muidugi terve saal.

Igatahes julgen ma väita, et tegemist on filmiga, mille peal kasvab üles uus põlvkond poisslapsi, kes suureks saades heldimusega tõdevad, et küll kunagi tehti ikka häid märulifilme. Just nagu meie põlvkond meenutab Rambot, Conani ja Visa Hinge. Kahjuks aga on selleks hetkeks need tegijad, kas juba väga-väga vanad või sootuks meie seast lahkunud. Maailm vajab uusi kangelasi!

Filmi treiler ka muidugi:

Pühendatud ühele väga kallile inimesele.

No comments:

Post a Comment