Sunday, August 8, 2010

Kuidas sünnivad anekdoodid

Tean, et teiste surma üle pole ilus naerda aga teinekord on olukord lihtsalt nii tragikoomiline, et suunurgad lihtsalt tõusevad ülespoole. Jutt käib Soomes juba 11-ndat korda toimunud leilivõtmise MM finaalist, kus üks finalistidest kõrbes surnuks ja teine sai tugevad põletushaavad.

Kurb on loo juures see, et üks õnnetu kaotas oma elu aga teisalt oleks tegemist justkui anekdoodiga, millelt puudu vaid loo algus ... eestlane, soomlane, venelane osalevad leilivõtmise MM-il võitjaks tuleb see, kes kõige kauem saunas suudab olla, auhinnaks 10 vihta ja kast viina ... . Lõppu me teame kõik, üks põlenud soomlane ja surnud venelane aga võit tuli, mis sest et postuumselt, võimalik, et saab Darwini auhinna ka veel lisaks.

Mulle meeldis veel loo juures üks kommentaar, autoriks keegi muki:
"Tuletab meelde anekdooti šotlaste võistlusest, kes kauem vee all hinge kinni hoiab: kaotaja leiti nädala pärast, võitjat veel otsitakse..."

Igatahes on viimaste wiki-uudiste kohaselt leilivõtmise MM-iga ühelpool ja enam neid võistluseid tulevikus ei korraldata, hea uudis seegi vähemalt. Saun on mõnus ja see peakski olema pigem lõõgastuse koht, kui piinakamber. Hüva leili!

NB! Rõhutan veelkord, et tegelikult on juhtumi näol tegemist väga kurva õnnetusega ja minu eesmärk ei ole ohvrite üle naerda.

No comments:

Post a Comment