Tuesday, October 19, 2010

Filmiarvustus: Daybreakers

Vampiirid on Hollywoodis sama moes kui zombid, neist vändatakse filme juba aastakümneid, kuid ikka leidub mõni film, mis suudab jalust rabada ja "Vampiirimaailm" (Daybreakers) on üks neist.

Tegelikult on see film juba rohkem kui aasta vana, kuid vaadatud sain ma selle alles nüüd. Film ise räägib tulevikust, kus katk on muutnud suurema osa inimkonnast vampiirideks, kes toituvad ellujäänud inimeste verest. Kuna aga vampiirid on teadupoolest surematud ja verevarud lõppemas, tekkib vajadus asendusvere järele, vastasel korral mutanteerub kogu ühiskond metsikuteks elajateks.

Siinkohal tuleb mängu vampiirist hematoloog Dr. Edward Dalton, kes omab sümpaatiat inimeste vastu ning seetõttu võtab oma tööd erilise tõsidusega. Ühel hetkel põrkab ta otseses mõttes kokku põgeneva seltskonnaga ning sellest hetkest alates saab ta teada, et asendusveri pole ainus võimalus inimkonda päästa. Kuid nagu ikka ei laabu kõik alati ootuspäraselt ja lõpuks selgub tõde.

Hoiatan ette ära, et selles filmis on päris palju verd, mitte küll nii palju kui Rambo IV`s, (maailma veriseim film) kuid kindlasti rohkem kui keskmises õudukas. Sellegipoolest on ta väga kaasahaarav ja põnevust jätkub esimesest hetkest kuni lõpuni välja ning ma ei liialda kui ütlen, et tegemist on tõeliselt hea vampiirifimiga.

Siinkohal oleks paslik välja tuua veel üks väga hea, juba mitmeosaline film "Teispoolsus" (Underworld), kus rinda pistavad libahundid ja vampiirid ning nende ristsugutised. See film on koguni nii edukas olnud, et väidetavalt käivad praegu juba neljanda osa võtted, mina soovitan julgelt kõik osad ära vaadata.

No comments:

Post a Comment